This post is also available in: English (Engels)

14 april 2021

Er schijnt iets te bewegen in Nederland!

De nationale coördinator terrorismebestrijding constateert dat er een trendbreuk is met het verleden. De verzetsacties uit de bevolking worden feller. Dit wordt aangewakkerd door het maatschappelijk ongenoegen dat aan het verharden is, zowel online als op straat. De trage afhandeling van aardbevingsschade, de zorgtoeslagen, de stikstofaffaire en de stagnerende woningbouw alsook nu de bevolking die getroffen wordt in hun broodwinning door Corona-regels wakkert het wantrouwen aan tegen de elite.

De ‘elite’ waarmee bedoelt wordt de overheid, media en wetenschap.

Het verzet neemt vormen aan als het aanspannen van rechtszaken, actiekranten, demonstraties en protesten. De actiebereidheid is door de pandemie sterk toegenomen.

Men gelooft in de kwaadaardigheid van de ‘elite’, de overheid en de wetenschap.

Dit komt mede door de enorme toename van vrijheid beperkende regels. De coördinator terrorismebestrijding laat de dreigingscode op 3 staan op de schaal van 1 tot 5. Tjeenk Willink, de ‘verkenner’ voor onze nieuwe regering heeft vandaag gesprekken gehad met o.a. de nationale ombudsman om deze problemen te bespreken.

Deze algemene lijn van de ‘elite’ zien we ook terug in de regels betreffende het fokverbod voor kortsnuiten. Kortom we kunnen nog wat verwachten!

(info uit NOS Nieuws 14 april 2021

Te veel regels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.