This post is also available in: English (Engels)

FOKKEN MET KORTSNUITIGE HONDENCriteria ter handhaving van art. 3.4. Besluit Houders van dierenFokken met Gezelschapsdieren

Beste mensen

Gisteren stuurde een vriend van ons een stuk over het Franse voornemen de Franse hondenwereld op een extreme wijze aan te pakken. Alle ‘extremen’ -wat dit ook moge inhouden en hoe dit ook op (waarschijnlijk) ongenuanceerde wijze vorm wordt gegeven – worden tegelijk gecastreerd en gesteriliseerd.  Dit geluid –misschien iets minder extreem- hebben we al eerder uit Duitsland gehoord. Zoals het zich laat aanzien gaat de Frans-Duitse as nu in de Europese Unie de wet bepalen, ze gaan bepalen hoe we moeten leven en welke vrijheden we nog krijgen en welke niet. En dit in Coronatijd waar onze vrijheid en privacy al maximaal onder druk staan.  De Nederlandse domineesmentaliteit heeft als aanstichter van dit alles met haar verbod te fokken op snuitlengte, deze beweging ingeleid. En dat gebaseerd op halve waarheden en zelfs onwaarheden, maar daar komen we later nog op terug.

Het Verenigd Koninkrijk is uit de Europese Unie gestapt en mag nu zijn eigen wetten bepalen. Een hond vriendelijk land waar ze vrijheden nog hoog in het vaandel hebben en waar geprobeerd wordt de hondenwereld een toekomst te geven. Misschien waren die Britten toch niet zo dom om de teugels weer in eigen hand te nemen.  En niet alleen maar de economische ruimte te laten prevaleren boven de eigen vrijheid van een land en de vrijheid van burgers die nodig is om kwalitatief een beter leven te hebben. Dan maar een beetje minder welvaart, maar dat zijn we na deze coronacrises wel gewend.

De grote vraag is als dit de manier wordt waarop de westerse vrijheden binnen de Europese Unie aan banden worden gelegd,  hoe snel andere landen het Britse voorbeeld gaan volgen.

Edwin Meyer Viol

P.s. We zijn op dit moment bezig met een zaak tegen het verbod op het fokken van kortsnuitige honden op basis van het CFR (ratio snuitlengte/schedellengte).  Steun ons alstublieft door een donatie te doen voor deze zaak.   www.rasenrecht.nl

De Frans-Duitse as

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.